Начало Картинг Наш пилот взе историческа победа на световните финали по картинг

Наш пилот взе историческа победа на световните финали по картинг

591
0
Никола Цолов
Никола Цолов

Никола Цолов записа исторически успех за България в картинга. Талантливият ни състезател, известен в Италия още като Българския лъв, спечели първия кръг от световните финали WSK Open Cup в клас Mini 60 на пистата South Garda в Лонато.

Така за първи път наш пилот спечели състезание на толкова високо ниво в картинга. При конкуренция от над 100 пилоти, Никола показа страхотна бързина през целия уикенд. Той първо бе най-бърз в квалификацията с 0.230 сек пред втория.

Последва първо място в първия хийт и след това 5-о, 2-о и отново 2-о в следващите три хийта. В петия хийт Цолов завърши първи и това му осигури 2-а стартова позиция за полуфинал B.

След старта от 2-а позиция, Никола беше 5-и и всяка обиколка наваксваше по 1 позиция, като успя да запази първото място до края.

С по-бързо време от спечелилия Финал А Кирил Кутсков, Никола си гарантира полпозишъна за финала.

В него българския пилот бе безапелационен – дръпна още в първите завои и води от старта до финала. В края Цолов спечели с 3 секунди разлика пред Ал Дахери и Кавалкин.

Така Никола събра и цели 87 точки от кръга, с които води убедително в генералното класиране. Вторият в подреждането е с 49 т.

След 2 седмици на 7-10 ноември предстои вторият кръг от WSK Open Cup на International Circuit 7 Laghi. Сезонът ще завърши с WSK Final Cup в Адрия (14-17 ноември).