Начало Рали Малшанс за Хирвонен и Сордо във втория WRC кръг

Малшанс за Хирвонен и Сордо във втория WRC кръг

21
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен и Дани Сордо си тръгнаха крайно разочаровани от рали Швеция. Финландецът изостана твърде много още през първия ден на състезанието, когато заседна в снега край пътя, при това точно на място, където почти нямаше зрители. Съотборникът му пък отпадна от надпреварата две отсечки преди финала.

Знаехме, че ще е трудно, но трябваше да дадем всичко от себе си – коментира Хирвонен. – Поне взехме 2 точки за Ситроен и конструкторския шампионат. Няма какво повече да кажа за това рали. Вече се фокусирам върху Мексико.

Сордо стана жертва на снега в последния ден от състезанието, което бе втори кръг от тазгодишния световен шампионат.

– Бях сравнително доволен от начина, по който започнах деня. Определено бяхме подобрили реглажите на автомобила и се чувствах удобно. Бях стигнал осмото място, изпреварвайки Мартин Прокоп и нещата вървяха чудесно. В 20-ия етап обаче ударих снежен банкет, в който се криеше голям камък. Излетяхме лошо, а и колата бе зле повредена, за да можем да продължим – обясни испанецът.

Шефът на тима Ив Матон отбеляза, че отсега нататък Ситроен не бива да допускат грешки, ако искат да печелят ралита. Следващият кръг от първенството – Мексико – ще е първи старт, в който няма да участва Себастиен Льоб. Това определено ще качи напрежението в тима, както и върху Хирвонен и Сордо, особено след доминиращото представяне на Себастиен Ожие и Фолксваген в Швеция.