Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малшанс за Уилямс в предпоследния кръг от F1

Малшанс за Уилямс в предпоследния кръг от F1

62
0
Нико Хюлкенберг

След неочаквания си полпозишън вчера, днес Нико Хюлкенберг не успя да се пребори за повече от осмо място в Гран при на Бразилия. Младият немски пилот на Уилямс обаче направи страхотно състезание и бе доволен от резултата си, защото буквално се раздаде на пистата.

– Имах доста проблеми с автомобила си, но удържах [Роберт] Кубица до края. Отборът направи страхотен питстоп и избра правилната стратегия, просто ни трябваше още малко скорост. Стартирахме от полпозишън, но очакванията ми бяха да завърша някъде между пета и десета позиция. Затова осми е добър резултат и означава, че сме шести при конструкторите – заяви Нико.

Малшанс отново сполетя Рубенс Барикело в 18-ото му домашно състезание в кариерата му на пилот от Формула 1.

– Спирането ми в бокса не бе наред и трябва да разберем защо. Иначе бях доволен от темпото си. За съжаление при един от опитите ми за изпреварване на [Хайме] Алгерсуари той ме бутна и спука предна гума, така че се наложи пак да ходя до пита. А бях там твърде много пъти, за да се надявам да спечеля точки – призна Рубенс. – Съжалявам за всички бразилци, които бяха дошли и се надяваха на различен резултат. Аз лично мога да кажа само, че ще дам всичко от себе си до края.

Проблемът при Барикело се оказа гайка на задна дясна гума, допълни директорът на инженерния отдел Патрик Хед.