Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля взима Сутил, ако Нико си тръгне?

Маля взима Сутил, ако Нико си тръгне?

35
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Виджай Маля заяви, че би върнал Адриан Сутил във Форс Индия ако Нико Хюлкенберг напусне отбора и премине в Заубер.

Сутил се състезава във Формула 1 от 2007 г. с тима на Спайкър, който впоследствие беше закупен от Форс Индия. Той кара там до миналата година.

На въпроса дали може да намери подходящ заместник на Хюлкенберг шефът на Форс Индия отговори:

Определено да, защо не? Никога не забравяйте, че имам възможността да обмисля преминаването на Сутил в тима. Той винаги е бърз. Има много опции, но определено бих помислил за него. Въпреки че не преподписахме за 2012 г. той все още е добре дошъл в отбора. Това е културата, която искам да има в този екип. Много приятелска и непринудена.

Маля заяви, че приоритетно първо е предложил удължаване на договорите на Пол Ди Реста и Нико Хюлкенберг, но коментира спекулациите за преместването на Хюлкенберг в Заубер.

Предложих удължаване на договорите и на двамата пилоти. Чувам от медиите, че Нико вече е подписал със Заубер. Ако това е така тогава му желая успех. Той не ме е уведомил за нищо. Очаквам, че ще го направи, в случай че наистина се премести. С него поддържам чудесни отношения. Нико е прекрасно момче и върши добра работа за нас. Той винаги ще бъде част от обора. Не бих застанал на пътя му – каза Маля.