Начало Top Moto News Маникур ще бъде домакин на стартове от WSBK до 2027 г.

Маникур ще бъде домакин на стартове от WSBK до 2027 г.

35
0
Маникур и WSBK
снимка, Пирели

Маникур ще бъде домакин на стартове от WSBK до 2027 г. Това стана ясно, след като трасето удължи с още три години договора си с шампионата. По този начин Маникур ще продължи да приема състезания от най-високото ниво на Супербайк и Суперспорт.

Маникур е една от най-популярните писти във Франция. Тя е с дължина от 4.411 км и разположена близо до градовете Маникур и Невер. Трасето има няколко различни конфигурации. Някои от завоите на Маникур носят имената на други популярни писти за състезания

Разположена в живописния департамент Невер, Маникур е любима писта на състезатели и фенове заради предизвикателното си оформление, техничните секции и ентусиазираната публика.

Ангажиментът на местното правителство на Невер за подкрепа на събитията от WSBK на пистата е непоколебим. Подновеното партньорство гарантира, че пистата е посветена на популяризирането и насърчаването на социално-икономическото развитие на региона.

Маникур приема за първи път WSBK през 1991 г. Същата година трасето е домакин на първата Гран при на Франция в F1. Година по-късно пистата приема и единствения си старт от световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

Маникур се завръща в календара на WSBK през 2003 г. Оттогава пистата е непрекъснат домакин на стартове от WSBK. Традиционно надпреварите тук се провеждат в периода септември-октомври. Именно тук някои велики пилоти от WSBK са ставали световни шампиони.

Миналата година кръгът във Франция се проведе в началото на септември. Топрак Разгатлиоглу спечели първото състезание и квалификационното, докато Алваро Баутиста триумфира във второто.

Като част от този ангажимент, миналата година на Маникур дебютира модерна зала за управление на състезанията в WSBK. В същото време имаше обновяването на инфраструктурата на пистата, включващо нови съоръжения за наблюдение. Всичко това стана възможно благодарение на съвместните усилия на Маникур и Департаменталния съвет на Невер. Това е инвестиция, която е неразделна част от поддържането на хомологацията на пистата за клас B на ФИМ

„Радваме се, че продължаваме сътрудничеството си с пистата Маникур“, заяви Грегорио Лавила. „Пистата постоянно предоставя страхотни състезателни моменти и демонстрира страстта и отдадеността на френските фенове. Това удължаване отразява общия ни ангажимент да осигурим възможно най-доброто изживяване както за пилотите, така и за зрителите. Очакваме с нетърпение следващите години на състезания на това съоръжение от световна класа“, добави изпълнителният директор на WSBK.

Удължаването на споразумението ни е резултат от тясното сътрудничество между Дорна и пистата. През 2024 г. ще отбележим 22-рата година на провеждане на френския кръг от WSBK. Това е доказателство за трайната лоялност между този шампионат и трасето“, каза Серж Солние.

„Нашият екип, подкрепян от отдел La Nievre, постоянно се стремят да подобрят инфраструктурата и да гарантират безопасността на състезателите. С нетърпение очакваме да посрещнем феновете на WorldSBK в Маникур на 6, 7 и 8 септември“, добави председателят на трасето.