Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър има срок до 20 януари да намери спасител

Мейнър има срок до 20 януари да намери спасител

48
0

Екипът на Мейнър има срок до 20 януари да намери инвеститор, който да спаси тима от финансов колапс, съобщава motorsport.com. Миналата седмица отборът изпадна в несъстоятелност, след като преговорите с различни потенциални финансови благодетели, които да го закупят тима пропаднаха. Сред основните кандидати беше промоутърът Таво Хелмунд, който имаше основна роля за връщането на Гран при на САЩ във Формула 1 с пистата в Остин.

В момента тимът е ръководен от синдик – компанията FRP Advisory LLP, която е назначена от съда. Според информацията колата на тима за 2017 г. е готова и може да се използва за тестове и състезания, но ако не се намери нов собственик, всички усилия отборът да продължи да се състезава биха били напразни.

Отборът е притежаван от компанията Just Racing Services Limited. Той бе закупен от Стивън Фицпатрик в началото на 2015 г., след като предишният му собственик Маруся фалира със задължения от 35 млн. паунда. Засега в тима остава техническият директор Джон Макуилям, въпреки че според официалните документи се води напуснал на 30 декември 2016 г.