Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър изпадна в несъстоятелност, близо е до фалит

Мейнър изпадна в несъстоятелност, близо е до фалит

66
0

Екипът на Мейнър е изпаднал в несъстоятелност и е близо до това да фалира, ако не се намери нов инвеститор. В последните месеци тимът води преговори с различни потенциални финансови благодетели, които да го закупят, като сред основните кандидати беше промоутърът Таво Хелмунд, който имаше основна роля за връщането на Гран при на САЩ във Формула 1 с пистата в Остин.

Изглежда обаче до сделка не се е стигнало и сега тимът е изправен пред финансов колапс. Отборът е притежаван от компанията Just Racing Services Limited. Той бе закупен от Стивън Фицпатрик в началото на 2015 г., след като предишният му собственик Маруся фалира със задължения от 35 млн. паунда.

Самият Фицпатрик не е бил открит за коментар, но според информация на британските медии той е взел решението за обявяване на несъстоятелност вчера вечерта, а хората в екипа са били уведомени за това от изпълнителния директор Томас Майер. В момента тимът е ръководен от компанията FRP Advisory LLP, която е назначена от съда.

Представителят на FRP Advisory LLP Джоф Роули заяви, че за момента не е било обявено съкращаването на 212-те члена на екипа, но времето за спасяване на отбора е много малко. Ситуацията поставя под сериозно съмнение участието на тима в шампионата на Формула 1 през тази година. До момента Мейнър не бе обявил нито един от пилотите си за новия сезон.