Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър задържа служителите си до края на януари

Мейнър задържа служителите си до края на януари

32
0

Екипът на Мейнър има нужните финансови средства да задържи персонала си и да му плаща заплата до края на януари. Служителите на тима ще останат на работа в следващите 2 седмици, като за момента никой няма да бъде освобождаван. Това обяви компанията FRP Advisory LLP, която управлява тима в момента в позицията на синдик, назначена от съда.

Преди седмица тимът изпадна в несъстоятелност, след като пропаднаха всички преговори с потенциални купувачи и инвеститори. След това се появи информация, че тимът има срок да се спаси до 20 януари. Сега с обявяването на възможността да се изплатят заплатите на служителите до края на месеца, изглежда този срок се удължава с 10 дни.

Отборът е притежаван от компанията Just Racing Services Limited. Той бе закупен от Стивън Фицпатрик в началото на 2015 г., след като предишният му собственик Маруся фалира със задължения от 35 млн. паунда. Засега в тима остава техническият директор Джон Макуилям, въпреки че според официалните документи се води напуснал на 30 декември 2016 г.