Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе похвали стратегията на Ферари

Маркионе похвали стратегията на Ферари

55
0
Себастиан Фетел

Президентът на Ферари Серджо Маркионе похвали екипа си за перфектната стратегия за Себастиан Фетел по време на Гран при на Австралия. Германецът се движеше на 3-а позиция, а след спиранията в бокса на Хамилтън и Райконен поведе.

След това направи своя стоп при назначаването на режима на виртуална кола за сигурност заради опасно спрелия болид на Ромен Грожан и успя да се върне на пистата пред Люис, печелейки след това състезанието.

„Не можеше да има по-добър старт за Ферари в този шампионат. Слушането на италианския химн в Мелбърн беше емоционален момент за всички нас, за всеки фен на Скудерията, каза Маркионе.

– Това е възможно най-добрата награда за тима, който направи конкурентна кола и използва перфектна стратегия, за да се възползва от начина, по който се разви състезанието.“

Маркионе заяви още, че сезонът е дълъг и в тима биха сгрешили, ако празнуват твърде много сега. „Знаем, че още имаме много работа за вършене пред нас, но първата стъпка беше направена в правилната посока“, каза още босът на Скудерията.