Начало Картинг Маринов, Петрова и Николов №1 в 6-ия кръг на RaceFacer

Маринов, Петрова и Николов №1 в 6-ия кръг на RaceFacer

210
0
снимка: Картинг писта Лаута

Миналата неделя (23 август) се състоя шестият кръг от Летния любителски Шампионат на RaceFacer, който тази година ще се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив.

Общо 17 пилоти взеха участие в състезанието в клас над 15 години на Лаута. От участниците в клас Pro – Супер Финал Б, най-много точки събра Руми Петрова, следвана от Рангел Рангелов. Местата на подиума допълни Мариян Харизанов.

Първите трима в клас Pro

В клас Master победител стана Цветомир Маринов, който спечели и двата състезателни манша. В първия манш той се движеше втори и успя да изпревари Делян Мишинков, който допусна грешка на 3-и завой. Трети завърши Атанас Милинич.

Във втория манш Маринов спечели, следван от Максимилиян Колев и Милинич. Мишинков остана 4-и, като попадна в трафик след излизането си от бокса. В крайна сметка Делян и Атанас завършиха с равни точки – 30, като по-предното класиране на Мишинков в квалификацията му даде предимство.

Призьорите в клас Master

В клас Junior цели 12 деца взеха участие в състезанието. Победител стана Виктор Николов, който спечели финала, суперфинала и записа най-бързата обиколка. Втори се класира Лиам Карабелов, който направи силно каране в суперфинала.

Трети се нареди Петър Шингов, който завърши с равни точки с Кристиян Димитров. По-доброто класиране в квалификацията на Шингов му осигури по-предната позиция. Пети е Георги Илиев, следван от Цветелин Цонев, който във финала и суперфинала нямаше шанс и случваше на по-бавни картове. Следващият кръг на RaceFacer ще се проведе на 12 септември.

Подиумът в клас Junior