Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Галахър ще представя Косуърт в падока

Марк Галахър ще представя Косуърт в падока

20
0

Компанията Косуърт, която догодина ще се завърне във Ф1 като доставчик на двигатели за новите отбори на Кампос, Мейнър и US F1, обяви, че Марк Галахър ще застане на чело на отдела на фирмата, занимаващ се със Формула 1 и ще я представлява на пистата, както и ще носи отговорност за отношенията на Косуърт с неговите клиенти.

Галахър е съосновател и мениджър на Статус Гран при – тимът, който спечели шампионата в сериите А1 тази година под името Тийм Ирландия. Сега той се оттегля от мениджърските си задължения, за да се присъедини към Косуърт.

„Възможността да оглавя операциите на Косуърт във Формула 1 е стимул за мен. Тъй като стартираме вълнуващ нов етап в участието на Косуърт във Ф1, аз ще се фокусирам върху техническите достойнства на нашите продукти, а поддръжката на пистата, която ще предлагаме, ще изиграе значителна роля в това да помогнем на клиентите си да постигнат своите цели.

Последните 4 години бяха както предизвикателство, така и награда, най-вече защото като кулминация спечелихме титлата в А1 GP за Ирландия, което бе както персонална амбиция, така и целта на отбора“, заяви Галахър.