Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Гилън: Ключовата дума за Уилямс през 2012 г. е стабилност

Марк Гилън: Ключовата дума за Уилямс през 2012 г. е стабилност

50
0
Бруно Сена,Пастор Малдонадо,представяне,Уилямс,Херес

За екипа на Уилямс 2012 г. трябва да бъде завръщането към правилната посока на развитие, въпреки многото промени направени през зимната пауза. Тези промени се оказаха наложителни след като сезон 2011 се превърна в най-слабото представяне на тима от неговото основаване. Патрик Хед си тръгна от отбора след повече от 30 години работа. Сам Майкъл също си стегна багажа още през миналия сезон. Сменен бе и доставчика на двигатели, като историята на съвместната работа с новия/стар партньор Рено кара всички да гледат с надежда към новия сезон. Въпреки всички тези промени отборът, според Марк Гилън, се стреми към стабилност.

„Ключовата дума през този сезон ще е стабилност“, заяви шеф инженерът на Уилямс. „Освен добрите служители, всеки един отбор се нуждае и от стабилност. Имаме сравнително нов ръководен екип и затова ни е необходима стабилност за известен период от време.

Имаме доста опит, благодарение на хората, които работят от доста време в Уилямс и се надяваме да се подсилим в определени области след промените в ключови позиции. Този процес започна още през миналата година. Този процес никога не престава и благодарение на него подобренията са чувствителни.“

Докато Марк Гилън ръководи екипа на пистата, Майк Кофлан отговаря за процесите във фабриката и за това развитието на FW34 да не спира.

„Първата ни работа бе да се адаптираме към новата ситуация в отбора“, обяснява Гилън, който е много впечатлен от начина на работа на Кофлан. „Това е човек с ясни и подредени идеи, и има добър подход и идея, накъде технически трябва да поеме отбора. Приветствам този начин на работа.

Даде ясно да се разбере, в кои области на колата иска технически иновации. Сега всички знаем, накъде трябва да поемем“, убеден е Гилън, за когото сезон 2011 все още е болезнена тема. През 2012 г. от екипа ще се стремят към присъединяването на отборите от горната половина на групата зад топ тимовете.

„Точките в края на годината ще са показателни за представянето ни. Сега имаме яснота относно конструкцията на колата, имаме посока на техническо развитие и значително изгладени процеси.“