Начало Moto News Марк Маркес спечели първи полпозишън в дебюта на Остин в MotoGP

Марк Маркес спечели първи полпозишън в дебюта на Остин в MotoGP

60
0
Марк Маркес,Остин,Хонда

Новакът в екипа на Хонда, Марк Маркес, успя да спечели квалификацията в MotoGP на пистата в Остин, щата Тексас. Това е първият пол позишън за младия испанец. В 15-минутната квалификация той постигна време от 2:03.021 мин., което се оказа недостижимо за конкурентите му.

Малко преди края на сесията голяма част от съперниците на Маркес влязоха в бокса за нови гуми, докато новобранеца остана на пистата. Дори и след това обаче времето му остана неподобрено. Преди последната си бърза обиколка съотборника на Маркес в Хонда, Дани Педроса, изоставаше с почти секунда от сънародника си. В крайна сметка той успя да сведе изоставането до 0,254 сек. и се класира втори.

Световният шампион Хорхе Лоренцо пък бе трети на повече от секунда зад победителя.

„Надявах се да се боря за полпозишън, но момчетата бяха наистина бързи днес“, обясни скромно Маркес. „Все пак успях да спечеля и се радвам на първата си победа в квалификацията, но важния ден е утре.“

Новата писта пасва на Хонда и това бе причината Педроса да гледа с надежда към утрешния ден.

„Моторът ни изглежда е по-бърз тук отколкото бе в Катар“, заяви вицешампионът от миналата година. „Надявам се на добър старт в утрешното състезание.“

Лоренцо от своя страна не бе особено доволен и се нуждае от повече темпо, за да се бори с пилотите на Хонда.

„Направихме промени по баланса, за да намерим повече сцепление, но темпото на Хонда днес бе недостижимо.“

Кал Кръчлоу от екипа на Tech-3-Yamaha записа четвърто време, следван от Щефан Брадл с LCR-Honda и Андреа Довициозо с Дукати.

Легендата Валентино Роси бе доста бавен и завърши на осма позиция. Италианецът изостана на 2,359 сек от победителя и се надява на по-добро класиране в състезанието.