Начало MotoGP News Марк Маркес претърпя операция на рамото

Марк Маркес претърпя операция на рамото

334
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: Хонда

Марк Маркес претърпя операция на дясното рамо, съобщиха от тима му Хонда. Испанският пилот записа най-успешния сезон в MotoGP в кариерата си досега и спечели осма титла в най-високия клас на първенството. Той изпитвал известен дискомфорт в рамото през годината. След катастрофата му по време на теста на пистата Херес миналия понеделник пилотът решил да се подложи на хирургическата интервенция. Тя му е била препоръчана след поредица медицински консултации. Операцията бе подобна на тази, която Маркес претърпя на лявото рамо в края на 2018 г. Състоянието на дясното рамо не е било съвсем обострено.

Операцията е извършена в Hospital Universitari Dexeus-Quiron от доктор Ксавие Мир, доктор Виктор Марлет и доктор Тереза Мартел. И тримата са част от каталунския институт по травматология и спортна медицина (ICATME). Доктор Мир е особено добре запознат с пилотите от мотоциклетните шампионати и е оперирал многократно голяма част от тях.

Маркес остана в болницата за наблюдение, но ще бъде изписан в рамките на 48 часа. След това ще се прибере у дома, за да се възстановява и постепенно да започне зимната си подготовка за следващия сезон. Догодина той ще е съотборник в екипа на Хонда с брат си Алекс. По-малкият Маркес бе привлечен на мястото на Хорхе Лоренсо, обявил оттеглянето си от MotoGP малко преди финалната надпревара за сезона във Валенсия, Испания.