Начало MotoGP News Марк Маркес претърпя операция на рамото

Марк Маркес претърпя операция на рамото

214
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: Хонда

Марк Маркес претърпя операция на дясното рамо, съобщиха от тима му Хонда. Испанският пилот записа най-успешния сезон в MotoGP в кариерата си досега и спечели осма титла в най-високия клас на първенството. Той изпитвал известен дискомфорт в рамото през годината. След катастрофата му по време на теста на пистата Херес миналия понеделник пилотът решил да се подложи на хирургическата интервенция. Тя му е била препоръчана след поредица медицински консултации. Операцията бе подобна на тази, която Маркес претърпя на лявото рамо в края на 2018 г. Състоянието на дясното рамо не е било съвсем обострено.

Операцията е извършена в Hospital Universitari Dexeus-Quiron от доктор Ксавие Мир, доктор Виктор Марлет и доктор Тереза Мартел. И тримата са част от каталунския институт по травматология и спортна медицина (ICATME). Доктор Мир е особено добре запознат с пилотите от мотоциклетните шампионати и е оперирал многократно голяма част от тях.

Маркес остана в болницата за наблюдение, но ще бъде изписан в рамките на 48 часа. След това ще се прибере у дома, за да се възстановява и постепенно да започне зимната си подготовка за следващия сезон. Догодина той ще е съотборник в екипа на Хонда с брат си Алекс. По-малкият Маркес бе привлечен на мястото на Хорхе Лоренсо, обявил оттеглянето си от MotoGP малко преди финалната надпревара за сезона във Валенсия, Испания.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter