Начало MotoGP News Марк Маркес подписа с Хонда до 2024 г.

Марк Маркес подписа с Хонда до 2024 г.

976
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: HRC

Марк Маркес подписа нов договор с тима си Хонда – до края на 2024 г. В досегашната си кариера с японския тим шесткратният MotoGP шампион има 56 победи, 95 подиума и 62 полпозишъна.

„Гордея се да обявя подновяването на контракта ми с Хонда Рейсинг Корпорейшън за следващите четири години”, коментира Маркес.

„През 2013 г. Хонда ми даде възможност да вляза в MotoGP със заводски мотор. От тогава досега постигнахме много успехи заедно и съм много щастлив, че ще продължа да съм част от семейството на марката. HRC ми дава достатъчно увереност, за да продължим партньорството си в преследване на общите ни цели и още повече успехи.”

Президентът на HRC Йошишиге Номура заяви от своя страна задоволството на компанията за това, че е постигнала ново споразумение с Маркес.

„Щастливи сме да съобщим, че Марк ще остане с нас още четири години. Започнахме разговорите преди месеци, тъй като и двете страни имаха желание да продължат партньорството си. Марк започна кариерата си във висшия клас през 2013 г. и заедно спечелихме 6 от последните 7 MotoGP титли”, заяви Номура.

Той допълни, че Маркес е уникален шампион и заслужава уникална сделка.

„Убеден съм в успеха на партньорството ни и желая на всички ни още повече успехи”, каза още Номура.