Начало MotoGP News Марк Маркес ще пропусне Гран при на Алгарве

Марк Маркес ще пропусне Гран при на Алгарве

461
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC
Марк Маркес няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Алгарве в MotoGP. Пилотът на Репсол Хонда претърпя инцидент по време на тренировка с мотокрос мотоциклет и е получил мозъчно сътресение. Заради това испанецът ще пропусне предстоящата надпревара и се надява да стартира в последното състезание за сезона във Валенсия. Все още не се знае дали ще има негов заместник или отбора ще бъде само с Пол Еспаргаро. 

„Марк Маркес няма да вземе участие в Гран при на Алгарве заради травма, получена по време на офроуд тренировка“, се казва в официалното съобщение на Хонда.

Това ще бъде втора визита на шампионата в Португалия след тази в началото на сезона. Тогава надпреварата бе спечелена от Фабио Куартараро, а Марк се завърна и финишира на седма позиция. Шесткратният шампион пропусна сезон 2020 заради тежко падане на Херес. Въпреки това той записа три успеха след своето завръщане и в момента е най-добре класираният състезател на Хонда. Въпреки отсъствието му в Портимао, Марк ще намери място в челната десетка в крайното класиране и се очаква да бъде претендент за титлата през 2022.