Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Смит започна работа като технически директор на Лотус

Марк Смит започна работа като технически директор на Лотус

52
0
Лотус,фабрика

Марк Смит започна днес работата си като технически директор на Тийм Лотус във фабриката на екипа в Хингам. Той напусна Форс Индия, за да стане част от отбора на Тони Фернандес. Смит ще е пряко отговорен пред главния технически директор Майк Гаскойн – двамата се познават от години и работиха заедно в Джордан. Останалата част от екипа е както следва: Люис Бътлър (главен конструктор), Мариан Хинсън (шеф отдел аеродинамика), Дитер Гас (заместник-технически директор) и Елиът Дейсън-Барбър (шеф на отдел изследване и развитие).

Изключително съм развълнуван от възможностите в тима на Лотус. Днес за първи път влязох във фабриката и съм крайно впечатлен от всичко видяно. В течение на кариерата ми съм изживявал множество интересни моменти с доста отбори, сред които Джордан, Рено, Ред Бул и Форс Индия. В Лотус са поставени здрави основи, върху които да се гради в дългосрочен план и нямам търпение да помогна на тима да постигне целите си – коментира Смит.

Шефът на отбора Фернандес винаги е вярвал, че хората в едно предприятие са най-важни и са основната причина за успеха или провала на което и да е начинание. Затова и той приветства новото попълнение в отбора си:

Дългосрочният договор на Майк бе част от плана ни за развитие, а сега продължаваме с инвестициите – стремежът ни е да му дадем необходимите инструменти, за да ни изведе напред на грида. Марк Смит е точно такъв човек. Той става част от група невероятно талантливи, отдадени на спорта и здраво работещи хора в Тийм Лотус, които вече са имали сериозни постижения за доста кратък период от време, така че ще ни помогне да се справим с предстоящите предизвикателства и следващите сезони.