Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Уебър: Не бих казал, че предимството ни е по-голямо от преди...

Марк Уебър: Не бих казал, че предимството ни е по-голямо от преди година

53
0
Марк Уебър

Предимството на Ред Бул в шампионата във Формула 1 този сезон съвсем не е по-голямо от аванса, който тимът имаше в края на миналата година, анализира Марк Уебър.

Според австралиеца, който пристигна на пистата край Шанхай днес сутринта и се срещна с медиите, по време на последните състезания за 2010 г. в Япония или Бразилия колата на тима му е била по-бърза от тези на съперниците с над 0,7 сек, докато преди няколко дни в Малайзия картината вече не е била такава.

Ако ме бяхте попитали дали сме по-силни от преди година след Австралия, вероятно щях да ви отговоря да, но в Малайзия се видя, че Макларън, а и Ферари са доста по-близо – каза той.

Австралиецът обясни още, че в тима му продължават да търсят причините за това защо неговата скорост е по-ниска от тази на съотборника му Себастиан Фетел, който спечели първите две състезания тази година, докато Марк се бореше почти в средата на колоната.

Надявам се от утре да достигнем по-пълните възможности на колата – заяви Уебър. – Все пак в Малайзия бяхме доста по-близо до Себастиан, отколкото в Австралия и това важи особено за квалификацията, но е очевидно, че не извлякохме напълно потенциала на автомобила.

Уебър реши сам да се спре в коментара на това дали успехите на Фетел в първите два старта и неговите по-слаби резултати не променят окончателно съотношението на силите в шампионския тим в психологически план:

И миналата година имаше надмощие на всеки от нас в различни периоди, но сезонът е дълъг и всичко едва сега започва. Не съм притеснен в никакъв случай, трябва да си свършим работата – заяви още австралиецът, който през 2010 г. дълго оглавяваше класирането и бе на крачка от титлата.

Според Уебър е абсолютно задължително този уикенд системата за генериране на енергия KERS да работи добре, защото в противен случай успехът би бил труден, а изпреварванията – почти невъзможни.

В Малайзия KERS-ът изобщо не работеше в моята кола. Подвижното задно крило беше наред, но пак бе изключително трудно срещу Маса и останалите – каза още Марк.

Пилотът на Ред Бул хвърли светлина и върху настройките, които биха били успешни за уикенда, като обясни, че тази година дори и малко по-задна позиция на старта би могла да донесе успех, ако колата е добра в състезанията с точен синхрон между KERS, DRS и избор на предавки за бързина на правите, а той лично се надява всичко този път да се получи.