Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Уебър: Всяка обиколка беше важна

Марк Уебър: Всяка обиколка беше важна

39
0
Марк Уебър,Ред Бул

Въпреки сложните метеорологични условия и ограничението за изпусканите газове при върнат педал на газта, пилотите на Ред Бул отново постигнаха чудесен резултат в квалификацията за Гран При на Великобритания. Марк Уебър наруши хегемонията на съотборника си като успя да спечели пол само с 32 хилядни в белязаната от многобройни превалявания сесия.

„Винаги съм обичал да карам тук, но трябва също да успееш да събереш всички сектори. Такива резултати не се постигат без да дадеш всичко от себе си. Всяка обиколка беше много важна, тъй като не се знаеше коя от тях ще бъде решаваща за пол позишъна. Дори във втората част на квалификацията трябваше да внимаваме, за да не бъдем изхвърлени от топ 10. В крайна сметка съм много доволен от работата, която свършихме днес, много е лесно да допуснеш грешка в условия като тези. Мисля, че сме в изгодна позиция за състезанието утре“, сподели Уебър.

Себастиан Фетел също изрази задоволство от представянето си, въпреки загубата на първа стартова позиция. Германецът съжали, че не е успял да излезе втори път в последната фаза на квалификацията, за да опита да подобри времето на Марк Уебър, но не скри радостта си от доброто темпо на отбора: „Това е много добър резултат за нас, особено с оглед на ограниченията и всичко, което се изприказва относно този състезателен уикенд. Чудесно е, че все още сме на върха и можем да постигаме добри времена. Всичко може да се случи утре, пистата е доста сурова към гумите, така че ще видим какво ще стане“, сподели Фетел.