Начало Moto News Маркес е в по-добра форма преди старта в Остин

Маркес е в по-добра форма преди старта в Остин

37
0

Марк Маркес тръгва към мястото, където миналата година спечели първата си победа. Сега обаче той вече е световен шампион. Сега и физическата му форма е почти възстановена.

След като счупи левия си крак няколко седмици преди началото на сезона, Маркес направи великолепна битка с Валентино Роси в Катар и сега младия испански пилот ще бъде още по-силен в Тексас. Въпреки травмата, която изглежда не му пречеше много в Катар, където преобладават десните завои, се налага да компенсира по-слабия си крак с дясната ръка. Така че паузата от две и половина седмици между двете състезания бе жизнено важна за младия испанец.

След първия кръг се концентрирах да придобия повече сила в левия крак и затова сега цялото ми тяло е във форма преди старта в Остин – обяснява Маркес. – Тази писта е една от любимите ми. Направих добро състезание тук миналата година и имам добри спомени от постигането на първата ми победа в клас MotoGP. Ще трябва да изчакаме, за да видим каква ще е ситуацията при новите правила тази година, но при всички случаи ще се фокусираме максимално върху нашата работа. За щастие повече от завоите на тази писта са леви, което е по-лесно за моя крак, той като все още не съм на 100% готов.

Съотборникът на Марк – Дани Педроса спечели 3-о място в Катар. Той също се надява на крачка напред в Остин. Това е състезание, в което той диктуваше темпото в първите 12 обиколки миналата година, преди да бъде изпреварен от Маркес. Марк победи и дуото на Repsol Honda постигна първата си двойна победа за 2013 г.

Педроса добави: Имах добра тренировъчна седмица у дома и с нетърпение чакам да стартирам в Остин, да видя екипа и да карам на писта, която ми харесва. Миналата година направихме добро състезание, а сега трябва да видим как ще се държи мотоциклета тази година.