Начало Moto News Маркес, Еспаргаро и Виналеш поздравени от испанския премиер

Маркес, Еспаргаро и Виналеш поздравени от испанския премиер

34
0

Шампионите в МотоGP, Мото2 и Мото3 – Марк Маркес, Пол Еспаргаро и Маверик Виналеш – получиха поздравления за успехите си през сезон 2013 г. от премиера на Испания Мариано Рахой.

Тримата бяха на специална аудиенция при Рахой, като министър-председателят отбеляза упоритата работа и отдаденост на младите си сънародници, които не оставиха шанс на съперниците си. Той определи пилотите като „абсолютно непобедими” и добави, че те са изключителен пример за всички.

Премиерът благодари на отборите на Маркес, Еспаргаро и Виналеш – Хонда, Туенти HP 40 и Тийм Калво – за усилията им по пътя към постигането на успехите.

Оборудването има значение. Никой не може сам да спечели каквото и да е, при това във всички области на живота – нещо, което съм сигурен, че шампионите ни знаят много добре – коментира Рахой.

Еспаргаро спечели короната в Мото2 на Мотеги в Япония. Маркес и Виналеш триумфираха в последния кръг от първенството във Валенсия. Състезателят на Хонда стана първият спечелил титлата дебютант в историята на МотоGP от 1978 г. насам.