Начало Moto News Маркес иска Лоренсо да е шампион, обяви Роси

Маркес иска Лоренсо да е шампион, обяви Роси

61
0

Лидерът в класирането на MotoGP Валентино Роси заяви, че миналогодишният шампион Марк Маркес искал неговият сънародник Хорхе Лоренсо да вземе титлата тази година. По този начин Доктора започна словесна битка със съперника си за титлата. Роси води битка за короната с Лоренсо, като разликата между двамата е 11 точки 2 кръга преди края на сезона.

В началото на кариерата си в MotoGP Маркес демонстрираше огромно уважение към неговия идол от дете Валентино Роси, но през този сезон отношенията между двамата не са никак добри. Те са сблъскаха на два пъти в Аржентина и Холандия, като и в двата случая спечели Роси, а Марк в първия падна и не завърши, а във втория остана 2-и.

„Всъщност Маркес иска Лоренсо да стане световен шампион тази година. Това е логично, защото той иска да спечели повече титли от мен, а ако аз добавя още една, задачата му ще е доста по-трудна, заяви Валентино. – Маркес се държи като дете и всичко е заради Аржентина и Холандия. Той още твърди, че е паднал заради мен в Аржентина. Не е забравил и последния шикан в Ассен и мисли, че нечестно съм му отнел победата. Мисленето му е „Аз не печеля, но и ти няма да спечелиш”. Опасявам се, че в последните състезания може да имам проблем на пистата, защото той няма какво да губи, но аз имам.”