Начало Moto News Маркес изненадан от скоростта си в първия ден на Сепанг

Маркес изненадан от скоростта си в първия ден на Сепанг

63
0

Световният шампион Марк Маркес бе най-бърз в първия тестов ден на Сепанг. Пилотът на Honda постигна 2:00.286 във втората половина на деня и изпревари Валентино Роси с Yamaha и съотборника си Дани Педроса, който стана трети с 2:00.906. Младият испански пилот започна теста с прототипа RC213V от 2013 г., преди да седне на новата машина за този сезон и да постигне най-доброто си време в 52-ата от общо 52 обиколки, които направи в Малайзия. of the 62 laps he completed in Malaysia.

Маркес призна, че е бил изненадан от темпото си още на първите тестове преди началото на сезона. Той коментира: Не направихме много неща днес. Карах същия мотор, с който завърших предишните финални тестове във Валенсия. Утре ще започнем да тестваме някои неща и елементи, но в момента се чувствам доста добре на пистата. По същото време миналата годишна бях доста по-нервен, но сега съм по-спокоен. По време на състезателния уикенд се чувствам под доста по-голям натиск, но обикновено работя добре, когато съм  под напрежение. Днес времето за обиколка беше доста бързо. Това за мен беше голяма изненада , но аз мисля, че в Малайзия всичко зависи много от условията на пистата. Много други състезатели бяха бързи и мисля, че утре и на третия ден те ще подобрят още повече времената си.

Маркес установи, че мотоциклетът има по-голяма стабилност при спиране и доста равномерно подаване на мощност при излизането от завоите. Това са двете области, в които той се надява на подобрения в поведението на своята Honda през този сезон: Ние се опитваме да подобрим стабилността при спиране. Важно е също така да има по-плавна мощност от двигателя при излизането от завоя, с което да се подобри сцеплението на задната част. Понякога едно от тези неща се усеща много по-различно, но когато е в цялата комбинация от елементи. Доволен съм от този първи ден, защото се върнах усещането за мотора. Дори пет часа да прекарате във фитнеса, на мотоциклета се чувствате напълно съсипани. Всичко е много различно. Сега се чувствам уморен, но утре ще бъда по-добре.

Съотборникът на Марк – Дани Педроса подобри след обед времето си от сутрешната сесия и се прокрадна до третото място. Сутринта времето му бе 2:01.514, а следобед вторият пилот на Repsol Honda постигна 2:00.906. Педроса направи най-много обиколки от всички – 75 и кара направи сравнение на новия мотоциклет RC213V, в сравнение с миналогодишната му версия.

Дани коментира: Беше много дълъг и тежък ден. Направихме много обиколки и все още съм свеж е след първия ден. Беше забавно,  тъй като не съм бил на мотора дълго време и бях любопитен да видя как ще се почувствам след операцията миналата година. Ние работим за спирането и сцеплението в задната част. Това е абсолютно същия мотор като във Валенсия. Правих оценка на съединителя, на задната спирачка и управлението на двигателя. Миналата година бяхме доста добри при спиране. Сега все още не познавам изцяло мотора напълно и трябва да открием силните и слабите му страни. Но ние ще работим и в двата случая за спирането и сцеплението. Пистата беше малко прашна в началото, ако влезете твърде много във вътрешната част, но пистата е по-добра на състезателната линия и предполагам, че утре ще бъде още по-добре. Във втория ден ще работим върху шасито и новите гуми. Моторът изглежда много подобен спрямо миналогодишния модел. Въпреки това се нуждаем от повече време, за да работим ят върху неща, които не изглеждат много различни, но са необходими корекции от гледна точка на стила ми на каране.