Начало Moto News Маркес изненадан от темпото на Херес, на Педроса не му стигнало време...

Маркес изненадан от темпото на Херес, на Педроса не му стигнало време да изпревари Роси

35
0
Валентино Роси,Дани Педроса,Марк Маркес

Марк Маркес бе изненадан от темпото и доминацията си в Гран при на Испания, в която спечели четвърта поредна победа в четвъртия старт от тазгодишния световен шампионат на МотоGP.

Пилотът на Хонда направи признанието след финала, отбелязвайки също така, че е очаквал по-силна съпротива от съотборника си Дани Педроса и съперниците от Ямаха Хорхе Лоренцо и Валентино Роси.

Лидерството на Маркес бе застрашено единствено в първия тур. След това на практика бе необезпокояван по време на домашната си Гран при, която бе стотният му Гран при старт.

Много съм щастлив. Победата е различна, тъй като имах малко повече проблеми през уикенда. Моето темпо бе много близко с това на Дани, Валентино и Хорхе. Не знам защо в състезанието се получи така. Стартирах добре. Видях, че Валентино се опитва да ме изпревари в първия завой и знаех, че намерението му е да намали състезателното темпо, да го контролира. Зад него осъзнах, че мога да съм по-бързо и пробвах да го задмина в първия възможен момент. След това вече се изненадах, че успях да отворя такава разлика – обясни Марк.

Той настоя, че не може да си позволи да се отпуска въпреки серията от четири поредни полпозишъна и четири победи:

Виждам, че момчетата дават всичко от себе си във всяка тренировка и всеки старт. Сигурен съм, че рано или късно ще дойде надпревара, която няма да успеем да спечелим.

Педроса от своя страна финишира трети, като заяви след надпреварата, че не му е стигнало времето да атакува Роси.

Състезанието бе много трудно, имах проблеми с предната гума в първата обиколка. Опитах се да го преодолея, доколкото мога. Видях какво прави Марк, как спира, но просто не можех да се задържа близо до него. Бях зад моторите на Ямаха дълго време, докато най-накрая атакувах. Успях да изпреваря Лоренцо, но ми бяха нужни още няколко завоя, за да опитам да задмина Роси. Дадох най-доброто от себе си и станах трети – каза Дани.