Начало Moto News Маркес: Карам за титлата, а не за рекордите

Маркес: Карам за титлата, а не за рекордите

36
0

По време на промоционално събитие в Мюнхен, световният шампион при кралете Марк Маркес каза: Не е важен толкова много броя на поредните ми победи. Моята цел е да спечеля световния шампионат в края на сезона.

По време на представянето Маркес, който спечели в неделя 7-ата си поредна победа, което е един от новите му рекорди през сезон 2014, той даде да се разбере, че това не е неговата основна цел. 21-годишният пилот на Repsol Honda Team каза: Карам за титлата, а не за рекордите. Аз само си върша добре работата и печеля всяко състезание. Ако по дългия пт правя рекорди съм щастлив, но целта ми  да спечелим шампионата в края на сезона. Във всяка Гран При ние се съобразяваме с много фактори и затова е почти невъзможно да победим навсякъде. Но аз съм спокоен и вярвам в себе си. Миналата събота например не можах да спечеля първа позиция, но после се фокусирах върху надпреварата.

На пистата Каталуня Маркес направи сериозна битка с Валентино Роси, Хорхе Лоренсо и съотборника си Дани Педроса и благодари на тримата за борбата. Маркес обясни:  Хорхе казва много добри думи за нашите битки. За мен той бе пример, когато дбютира в MotoGP и започна да печели. Сега ще видим какво ще направим в Ассен, която е една от любимите ми писти, но няма да е лесно. Никога не забравям, че най-добрите пилоти в света са на стартовата решетка и всички истак до спечелят много световни титли.

След като спечели максималния брой от 175 т. в първите 7 старта за сезона, Маркес сега води на Валентино Роси с 58 т. Има още 275 точки, които може да грабне в оставащите 11 състезания за сезона.