Начало Moto News Маркес: Никога не съм имал битки, като тези с Роси

Маркес: Никога не съм имал битки, като тези с Роси

67
0

Марк Маркес заяви, че никога в кариерата си досега не е имал такива битки, каквито преживя този сезон с Валентино Роси. Шампионът за миналия сезон се сблъска общо 3 пъти с Доктора тази година, като и в 3-те потърпевш се оказа Маркес.

В Аржентина той падна, след като се удара в задната гума на Валентино, в Холандия остана втори, след удар в последния шикан и минаване на Роси напряко, а в Малайзия Роси го избута от пистата, като при маневрата останаха сериозни съмнения, че това стана и с удар с крак.

За последния инцидент Доктора беше признат за виновен и наказан да стартира последен в решителния кръг във Валенсия. Санкция, която лидерът в шампионата обжалва пред Арбитражния спортен съд. Решението ще стане ясно до петък.

„По време на кариерата си имах много битки, но никога не съм се чувствал по този начин, обясни Маркес. – В онзи завой Валентино ме изпревари, но когато го видях, че отива право напред и ме гледа, аз просто чаках, защото нямаше какво да направя в този момент. И после видях как със своя крак той ме удари по ръката и предната част на мотора. След това блокирах предното колело и паднах.”

Маркес отговори и на обвиненията на Роси, че нарочно се намесва в битката между него и Лоренсо за титлата. Испанецът твърди, че не е искал да участва в нея, а коментарите на Роси след състезанието в Австралия, че се е опитвал да помага на Хорхе, са го изненадали.