Начало MotoGP News Маркес няма намерение да напуска Хонда

Маркес няма намерение да напуска Хонда

405
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Марк Маркес няма намерение да напуска Хонда. Шесткратният световен шампион в MotoGP заяви, че участието му в състезателния уикенд в Нидерландия показва, че той прави всичко възможно, за да подобри мотора на японския производител.

Маркес няма нито едно завършено основно състезание от началото на сезона. 30-годишният състезател отпадна от първия старт за годината в Портимао. След това той получи травма, която му попречи да се включи в следващите три надпревари. Маркес отпадна и от състезанията във Франция и Италия и не стартира в Германия. В момента той заема 19-то място във временното класиран с актив от 15 точки, които са спечелени в спринтовите състезания.

Маркес се отказа от участие в основното състезание в Германия. Испанецът като претърпя пет катастрофи в кръг, който се смята за крайъгълния камък в отношенията между Хонда и Маркес

30-годишният състезател е обвързан с Хонда до края на 2024 г. Но от друга страна, събитията в Германия повдигнаха въпроса за възможността испанецът да си тръгне от японския производител още тази година.

Вчера Маркес коментира бъдещето си в MotoGP и потвърди, че остава напълно ангажиран с Хонда.

„Ако съм тук, то е защото ангажиментът ми към Хонда е максимален. Искам да работя с тях, за да се подобрим за в бъдеще и да подобрим мотора“, сподели Маркес.

„Аз съм тук, за да работя с тях. В момента съм в Нидерландия, за да работя с тях. Както виждате, искам да бъда с тях и в бъдещето и да работим върху проекта през следващата година. Тази година нещата няма да се променят много, така че ангажиментът е дългосрочен.“

Маркес получи фрактура на палеца си при катастрофата в Германия, която го принуди да се оттегли от Гран при. Състезателят на Хонда разкри, че е пукнал едното си ребро.

Тогава той заяви, че причината да се откаже от Гран при на Германия е факта, че не е бил готов.

Маркес признава, че има „лимит“ за това доколко се чувства готов за уикенда в Асен. Той също така отбеляза, че участието му е важно за Хонда, тъй като Алекс Ринс и Жоан Мир отсъстват заради контузии

„[Има] лимит, но въпреки това се чувствам готов. Смятам, че ще бъда готов за състезанието. Такъв беше случаят в Германия, когато катастрофирах в загряващата обиколка. В първия час [след] инцидента се чувствах готов да стартирам“, призна Маркес.

„Но след това, с напредването на часовете, всеки път усещах все по-голяма болка, особено в глезена и счупването на палеца. Но също така се чувствах странно, тъй като имаше пукнатина и във второто ребро. Така че това ще бъде най-болезненото в предстоящия уикенд.“

„Ще се опитаме да започнем стъпка по стъпка и ще видим какво ще стане. Беше важно да съм тук, защото двама от основните пилоти на Хонда са контузени –  Мир и Ринс. Желаем им най-доброто. Именно заради тяхното отсъствие Хонда се нуждае от мотори на пистата, за да се подобри за в бъдеще“, завърши Марк Маркес.

Хонда все пак разполага с 4 мотора в уикенда на Асен. Японският производител разчита на Икер Лекуона и Щефан Брадл. Двамата заместват съответно Мир и Ринс. Разбира се, очакванията към Лекуона и Брадл не са никак големи.