Начало MotoGP News Маркес пропуска и състезанието в Остин

Маркес пропуска и състезанието в Остин

476
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Марк Маркес пропуска и състезанието в Остин. Пилотът на Хонда няма да се включи в предстоящата Гран при на Америка и ще продължи възстановяването си след операция на палеца на дясната си ръка.

Маркес потегли от полпозишън в първото състезание за сезон 2023 в Португалия. Испанецът допусна сериозна грешка във втората обиколка след като спря прекалено късно на четвърти завой на пистата Портимао. В резултат на това той торпилира Мигел Оливейра (RNF Априлия) и се удари в Хорхе Мартин (Прамак Дукати). В резултат на този инцидент Маркес и Оливейра отпаднаха веднага, докато Мартин продължи напред преди да катастрофира след няколко тура

Стюардите в Портимао сметнаха Маркес за отговорен за инцидента и му наложиха наказание да премине два пъти през дългата обиколка на пистата в Аржентина. Испанецът така и не състезава в уикенд на пистата Термас де Рио Ондо. Следователно наказанието му ще бъде изтърпяно когато той се върне обратно на пистата.

Няколко дни след инцидента апелативните стюарди на ФИМ решиха да отнесат въпроса до Апелативния съд на MotoGP. Все още не е ясно кога ще се проведе изслушването в Апелативния съд. Предполага се, че това ще се случи трябва се случи в близките дни.

Очакваше се Маркес да се завърне в състезанието за Голямата награда на Америка в Остин този уикенд. В крайна сметка 30-годишният състезател, заедно със своя екип взе решение да се откаже от участие в предстоящия рейс уикенд. Така той ще продължи възстановяването си след последния преглед тази седмица.

„След последното компютърно сканиране, Марк Маркес и неговият медицински екип, ръководен от д-р Игнасио Роджър де Она потвърдиха, че първият метакарпал все още е в процес на оздравяване“, се казва в изявление на Хонда.:

„След тясно сътрудничество с екипа на Репсол Хонда и HRC, всички участници избраха да оставят травмата да се излекува напълно и да избегнат всякакви излишни рискове. Маркес ще продължи да работи по рехабилитационната си програма в своя дом, за да се върне в пълна кондиция възможно най-скоро.“

От Хонда не обявяват дали Маркес ще има заместник в Остин. Все още не се знае дали другият пилот на Репсол Хонда Жоан Мир ще вземе участие в уикенда в САЩ. Световният шампион от 2020 г. падна тежко по време на спринта в Аржентина и пропусна основната надпревара.