Начало MotoGP News Маркес се отказа от участие в основното състезание в Германия

Маркес се отказа от участие в основното състезание в Германия

312
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес се отказа от участие в основното състезание в Германия. Пилотът на Хонда получи фрактура на едната си ръка в резултат на падане в днешната загрявка. Това бе пети инцидент за него от началото на уикенда в Германия. В резултат на последната си катастрофа, Маркес реши да не стартира в днешната надпревара на пистата Заксенринг.


Маркес преживя един наистина тежък уикенд в Германия. Досега пилотът на Хонда претърпя пет катастрофи. Последната от тях бе по време на днешната сутрешна загрявка. След нея той получи фрактура на ръката.

Първата катастрофа на Маркес бе във втората свободна тренировка за Гран при на Германия. Шесткратният световен шампион в MotoGP като се стремеше да постигне по-добро време в обиколка. За съжаление той се удари в Йохан Зарко (Прамак Дукати), като след удара моторът на французина бе разцепен на две. Маркес, както и Зарко останаха невредими след ужасяващата катастрофа. След инцидента Маркес бе видимо ядосан и прехвърли цялата вина върху Зарко.

По-късно вечерта стюардите на ФИМ изпратиха уведомление до всички пилоти. В него се посочва, че всеки състезателя, който излиза от бокса, е длъжен да се съобразява с насрещното движение в завой №1

В събота Маркес катастрофира три пъти в двете квалификационни сесии и остана седми на стартовата решетка. Пилотът на Хонда заемаше петото място в началната фаза на вчерашния спринт. Маркес получи няколко предупреждения да не преминава извън очертанията на трасето. В крайна сметка той загуби доста позиции и остана извън челната десетка след края на спринтовата надпревара в Германия. Испанецът по-късно заяви, че рисковете, които е поемал, не оправдават резултатите, като се имат предвид катастрофите, които направи до този момент.

Маркес претърпя петата си катастрофа за уикенда в Германия тази сутрин. 30-годишният състезател бе изхвърлен от своята Хонда на 6-и завой. Испанецът се отдалечи от мястото на катастрофата и дълго стоя на пистата, изглеждайки доста потиснат.

Маркес дори не проведе разбор с екипа си и отиде направо в офиса си, за да се преоблече. После той бе да бъде закаран в медицинския център за прегледи.

MotoGP потвърди чрез каналите си в социалните медии, че Маркес е получил „много малка фрактура на първия пръст на лявата ръка“, но е обявен за годен да се състезава. Въпреки това той е взел решение да се откаже от участие в днешната Гран при на Германия. Отсъствието на испанеца означава, че Хонда ще бъде със само един мотор в днешния старт с Германия, който е каран от Такааки Накагами.