Начало MotoGP News Безеки най-бърз след първите две свободни тренировки за Гран при на Германия

Безеки най-бърз след първите две свободни тренировки за Гран при на Германия

96
0
Марко Безеки, VR46 Racing Team
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки беше най-бърз след първите две свободни тренировки за Гран при на Германия в MotoGP. Пилотът на VR46 Дукати записа обиколка за 1:20.271 мин. Втори на 41 хилядни завърши Хорхе Мартин от тима на Прамак Дукати. Третото място бе заето от Алейш Еспаргаро. Състезателят на Априлия остана на 81 хилядни от времето на Безеки.

Гран при на Германия е кръг №7 от сезон 2023 в клас MotoGP от световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Състезанието се провежда на пистата Заксенринг с дължина 3.671 км и разположение във федерален район Саксония.

Времето преди старта на първата тренировка в Германия бе хладно и облачно. Температурата на въздуха бе 18 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 27. Почти всички състезатели излязоха на трасето веднага след изгасването на червените светофари.

Този уикенд Хонда има само два мотора заради отсъствието на Алекс Ринс и Жоан Мир. Двамата получиха различни травми по време на предишния състезателен уикенд в Италия. От двата екипа на Хонда решиха да не търсят заместници на двамата испански състезатели

Редица пилоти оглавяваха класирането в първата тренировка от рейс уикенд в Германия. Сред тях бяха Накагами, Мартин, Безеки и Маркес. Шесткратният световен шампион е фаворит за спечелването на спринта и основното състезание в Германия. Маркес спечели състезанията на пистата Заксенринг в кралския клас от 2013 до 2021 г. Междувременно Алейш Еспаргаро падна на първи завой.

В средата на сесията на пистата започна да вали лек дъжд. Това обаче не достатъчно да накара пилотите от MotoGP да сложат гуми интермедия.

До края на първата тренировка за Гран при на Германия имаше още няколко инцидента. Сред падналите бяха Франко Морбидели и Фабио Куартараро. Италианецът най-вероятно ще загуби мястото си в заводския тим на Ямаха след края на сезона. Същевременно Зарко оглави класирането, следван от Маркес и Еспаргаро. Безеки остана 10-ти, а Баная- осми.

Условията преди старта на втората свободна тренировка в Германия бяха много сходни с тази в първата. Температурата на въздуха бе 19 градуса, а тази на асфалта- 25. Времето отново бе с повече облаци.

Всички пилоти излязоха на пистата след началото на тренировъчната сесия. По-малко от 10 мин. маршалите развяха червен флаг заради инцидент в завой №11 на пистата Заксенринг.

Във втората тренировка имаше редица промени в класирането в самия финал. Най-запомнящият се момент бе инцидентът между Марк Маркес и Йохан Зарко. Испанецът спря твърде късно за първи завой и се заби в своя съперник. За щастие двамата бяха невредими след тежката катастрофа, която разцепи мотора на Зарко.

В крайна сметка Безеки зае първото място след като даде най-добро време в самия финал на FP2 в Германия. Втори и трети остана Мартин и Еспаргаро. Четвърти завърши Франческо Баная (Дукати), следван от Джак Милър (КТМ) и Фабио Куартараро с Ямаха. Топ 10 допълниха Лука Марини (VR46 Дукати), Енеа Бастианини (Дукати), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Йохан Зарко (Прамак Дукати).