Начало Moto News Маркес се съмнявал в стила си на каране

Маркес се съмнявал в стила си на каране

65
0

Шампионът в MotoGP Марк Маркес заяви, че е бил започнал да губи увереност в стила си на каране след серията от лоши резултати в началото на сезона. Пилотът на Репол Хонда записа серия от падания, а има само две победи от началото на сезона. Все пак втората дойде в последния кръг в Германия, а тя бе предшествана от второ място в Холандия. Въпреки това испанецът изостава с 65 точки от лидера в шампионата Валентино Роси с Ямаха.

„Първата половина от сезона беше трудна. Още от първото състезание бях бърз, но не усещах добре мотора, заяви Маркес. – В един момент мислех, че може би причината е в стила ми на каране, който се промени. Но сега след Ассен и Германия няма такива съмнения. Знам, че трябва да вярвам в себе си и Хонда, защото ставаме по-силни с всяка стъпка. Още нямам увереността, но имам усещането и се забавлявам с мотора отново.”

През сезона досега Хонда имаше проблеми с гумите, като задната се пързаляше много в първите завои. Затова тимът опита да направи промени в настройките на тест в Мизано след състезанието в Германия. Маркес и другият пилот Дани Педроса са оптимисти след видения резултат. Сезонът в MotoGP се подновява този уикенд в надпреварата на Индианаполис.