Начало Moto News Маркес: Титлата не е в моите ръце

Маркес: Титлата не е в моите ръце

30
0

Шампионът в MotoGP Марк Маркес заяви, че титлата този сезон е извън неговия контрол, въпреки че той спечели последните 2 състезания от сезона в Германия и Индианаполис. Пилотът на Репсол Хонда продължава да изостава с 56 точки от лидера Валентино Роси 8 кръга преди края на сезона, в които на теория може да навакса изоставането си и да спечели 3-а поредна титла.

„Титлата не е в моите ръце, не зависи от мен, заяви испанецът. – За мен целта е да печеля състезания. Бях 65 точки назад, сега съм на 56. Следователно съм по-близко. Още вярвам (че мога да спечеля титлата), но трябва да бъдем честни – ще бъде трудно. Знаем, че пилотите на Ямаха имат много добро темпо. И ако искаме да ги бием всеки път, трябва да поработим.”

Маркес каза още, че в последните си битки с Лоренсо на Индианаполис и с Роси в Ассен са му дали представа къде са силните страни на Ямаха. „Моторите на Ямаха имат добър потенциал, каза още Марк. – особено при излизането от завоите и ускорението. Ние се опитваме да работим в тази област и да се подобряваме.”