Начало Moto News Маркес: Вече виждаме светлина в края на тунела

Маркес: Вече виждаме светлина в края на тунела

33
0

Марк Маркес спечели втората си победа за сезона в MotoGP, след като спечели категорично на пистата Заксенринг в Германия и запази шансове за титлата. Пилотът на Репсол Хонда изостава с 65 точки от лидера Валентино Роси с Ямаха, завършил 3-и. След финала Маркес беше много щастлив от успеха, като отбеляза, че тази писта винаги е пасвала на стила му на каране и на мотор на Хонда.

„Тук в Асен започнахме да виждаме светлина в края на тунела, заяви Марк. – Отново се чувствам добре на мотора благодарение на промените, които направихме. Но искам да съм предпазлив, защото знам, че пистата винаги е била много добра за мен и Хонда. Продължаваме да работим, защото в обиколките зад Лоренсо забелязах, че в някои аспекти те (Ямаха) бяха по-силни от нас.”

„Бях под голям натиск от страна на Валентино, заяви другият пилот на Репсол Хонда Дани Педроса, който завърши 2-и. – Дадох всичко от себе си, за да го победя. Беше трудно. Това беше първото ми състезание за сезона, в което запазих добро темпо до финала. Трябва да работим здраво защото Хорхе и Валентино бяха много по-близо до нас, отколкото в предишните години на това трасе.”