Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Авансът ни не е голям, а Рено са трета сила в...

Марко: Авансът ни не е голям, а Рено са трета сила в момента

46
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Ред Бул имат аванс, но той не е твърде голям, заяви консултантът в отбора и дясна ръка на собственика на отбора Дитрих Матешиц Хелмут Марко. Бившият пилот почти неизменно е в бокса на тима, но от отбора твърдят, че той не участва в ежедневната работа. След втората победа на Себастиан Фетел за сезона, постигната в Малайзия, той даде интервю за formula1.com, в което обяви също така, че понастоящем Рено са третата сила в Гран при, а Ферари са едва след тях.

Марк [Уебър] имаше проблем с KERS-а на старта и затова тръгна толкова лошо. След това изключихме системата и в колата на Себастиан като предохранителна мярка. Той обаче спря да я използва напълно на доста късен етап от надпреварата. Знаехме и че Хамилтън използва един чифт повече меки гуми в квалификацията, така че предимството беше на наша страна. Себастиан не прави грешки, а зад него Люис съсипа гумите си, докато Фернандо Алонсо се удари – докато те се елиминират, той ще продължи да върви напред и да печели – заяви австриецът.

Тимът ще има нови неща по RB7 в Китай въпреки кратката пауза между стартовете на Сепанг и в Шанхай:

Не мога да кажа какъв, но едно нещо е ясно: в такава конкурентна среда изоставането е смъртоносно и означава отстъпление във Формула 1.

Именно Марко предизвика няколко разправии в Ред Бул миналата година с прибързания изявления – особено след удара между Фетел и Уебър по време на Гран при на Турция миналата година, когато бързо хвърли вината върху австралиеца. Понастоящем и той е категоричен, че двамата пилоти са с равен статут.