Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Фетел неведнъж е отправял запитване към нас

Марко: Фетел неведнъж е отправял запитване към нас

3046
0
Себастиан Фетел и Серхио Перес
Себастиан Фетел и Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко разкри интересна информация относно Себастиан Фетел. Според съветника на Ред Бул, четирикратният световен шампион няколко пъти се е свързвал с отбора, за да обсъди евентуалното си завръщане на стартовата решетка в F1.

Фетел се оттегли от F1 в края на 2022 г. Германецът прекара повече от 15 години в спорта. През този период той спечели четири поредни световни титли, 53 победи и 122 подиума. Понастоящем Фетел няма активна състезателна програма и се наслаждава на времето, прекарано с близките

Фетел е един от най-успешните пилоти на Ред Бул. Германецът печели 4 титли и 38 победи с австрийския отбор от 2009 до 2014 г. После той прекара шест сезона във Ферари и два в Астън Мартин, преди да се оттегли от спорта.

През последните месеци Фетел беше свързван с Мерцедес. Германският производител търси заместник на напускащия в края на сезона Люис Хамилтън. Тото Волф обаче отхвърли възможността да привлече именно Себастиан.

По-рано този месец Фетел беше специален гост в Гран при на Емилия Романя. Там той кара един от болидите, използвани от Аертон Сена през сезон 1993- Макларън MP4/8. Легендарният болид е собственост на четирикратния световен шампион от няколко години.

По-време на уикенда в Имола Фетел беше попитан дали планира завръщане в F1. Германецът беше категоричен, че такова нещо едва ли ще се случи.

„Засега не го планирам. Липсват ми много неща в спорта. Беше трудно решение, но съм щастлив“, каза Фетел.

„Много съм привилегирован, че имах кариерата, живота и подкрепата. Липсват ми онези моменти на подиума, когато хората крещят името ти. Мисля, че съм доста реалистично настроен по отношение на живота, на опитите и на приемането на нови предизвикателства“, добави германецът.

Междувременно д-р Хелмут Марко сподели интересна информация. Според думите на австриеца, 36-годишният германец няколко пъти се е свързал с Ред Бул в опит да се завърне в отбора

„Фетел неведнъж е отправял запитване към нас. Но не мисля, че ще му е приятно да кара до Макс Верстапен“, сподели Марко пред немска медия.

Фетел направи тест с Порше 963 в края на март. Германецът обаче няма да участва в тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман. Той обаче получи подкрепата на Марко.

„Ако съм правилно информиран, изглежда, че той се насочва към Порше и състезанията на дълги разстояния. Мисля, че това ще бъде много хубава стъпка за него“, добави Хелмут Марко.

За момента Фетел няма намерение да се включва в световния шампионат за издръжливост. От Порше обаче оставиха вратата отворена и изразиха желание да работят с четирикратния световен шампион в бъдеще.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sebastian Vettel (@sebastianvettel)