Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко и Хорнер разкритикуваха Гасли

Марко и Хорнер разкритикуваха Гасли

2390
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко и спортният директор на тима Кристиан Хорнер разкритикуваха представянето на Пиер Гасли в последния кръг от сезона в Германия.

Французинът катастрофира в свободните тренировки, след което направи силна квалификация. В състезанието при променливите условия допусна много грешки и в крайна сметка отпадна след инцидент с Алекс Албон.

В същото време неговият съотборник Макс Верстапен спечели състезанието, като записа втора победа за сезона. Това засили слуховете, че Гасли ще бъде заменен след края на сезона. Марко вече обяви, че няма да има промени в пилотския състав по време на кампанията.

„В квалификацията в Германия Гасли показа силно представяне след инцидента в тренировките, каза Марко пред Auto Motor und Sport. – Неговата скорост в състезанието не беше лоша, но той е твърде слаб, когато трябва да се бори и да изпреварва. Ударът с Албон беше напълно излишен.“

Хорнер пък отбеляза, че Гасли е сбъркал 3 пъти при преминаването на завой 1 в състезанието на Хокенхайм. Това се случи в обиколки 49, 50 и 52 и му коства загуба на позиции.

„След лошия старт в началото (причинен от проблеми с картите на двигателя, какъвто имаше и Верстапен), Пиер навакса доста позиции. А след последния рестарт изпревари и Фетел, обясни Хорнер.

– Но след това в 3 обиколки той излезе широко в страни на завой 1. И беше изпреварен от други коли. Това бе разочароващо, защото имахме добра възможност да съкратим разликата спрямо Ферари при конструкторите с около 20 точки. А ние взехме само 8 повече от тях.“