Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Мерцедес няма да разполагат с толкова голяма мощност в следващите състезания

Марко: Мерцедес няма да разполагат с толкова голяма мощност в следващите състезания

6269
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Мерцедес планира да използва двигателя, който донесе победата на Хамилтън в Сао Пауло. Тогава седемкратният световен шампион разполагаше с невероятна топ скорост и изпреварваше много лесно своите съперници. Това обаче не тревожи Хелмут Марко. Австриецът не очаква колата да се представя на същото ниво каквото беше в Бразилия.

По-рано тази седмица шефът на Мерцедес Тото Волф предупреди, че болида на Хамилтън отново ще разполага с „пикантния“ двигател в предстоящата Гран при на Саудитска Арабия. Волф очаква трасето по улиците на Джеда да пасва перфектно на характеристиките на W12.

Въпреки това съветникът в Ред Бул не се страхува от това и вярва, че Макс Верстапен ще бъде по-близо до темпото на Люис в сравнение с Бразилия.

„Знаем, че моторът на Хамилтън от Интерлагос е изминал около 400 км. Деградацията на тази задвижваща система е много висока. Смятам, че Мерцедес няма да разполагат с толкова голяма мощност в следващите състезания“, сподели Марко.

От Ред Бул се надяват надпреварата в Саудитска Арабия няма да доведе до повторение на събитията в Бразилия. Тогава Хамилтън потегли от дъното на колоната в спринтовата квалификация след като бе дисквалифициран заради задното си крило. Въпреки това британецът си проби път през колоната и финишира на пета позиция и доминира в неделното състезание. Люис спечели и следващото Гран при на Катар и благодарение на това намали изоставането си от Верстапен на 8 точки. До края на сезона остават само два кръга, в които се очаква Мерцедес отново да има сериозно предимство пред тима от Милтън Кийс.

Самият Хамилтън определи колата си като изключително капризна. Неговият тим имаше проблеми с настройките на колата през цялата кампания и смята, че е бил много засегнат от промените в регламента за 2021. Още през 2017 Тото Волф нарече болида от Бракли като много взискателен.

„Този чудовищен болид е много капризен. Много е трудно да се намерят правилните настройки. Така може да се разгърне пълния му потенциал. През цялата година имах много трудности да намеря правилния баланс“, сподели състезателя на Мерцедес.

Хамилтън успя да намери правилните настройки в Бразилия и Катар след като записа два поредни успеха.

„В Бразилия колата беше настроена по моя вкус. Това бе един от малкото пъти, в който представянето ни бе перфектно“.