Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко намекна за промяна на пилотите в Ред Бул през 2017 г.

Марко намекна за промяна на пилотите в Ред Бул през 2017 г.

88
0
Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко намекна, е може и да има промяна в пилотския състав на отбора. Марко припомни, че добрите пилоти се задържат за около 2 години в младежкия отбор на Торо Росо и бързо преминават при големите момчета в Ред Бул.

Австриецът определи 18-годишния Макс Верстапен, който кара в екипа от Фаенца, като екстремно добър. Това означава, че е има вероятност през следващата година някой от титулярните пилоти Даниел Рикардо или Даниил Квят да загуби мястото си за сметка на сина на Йос Верстапен.

„Много добрите пилоти остават в Торо Росо за максимум две години и след това идват в Ред Бул. Що се отнася до Макс Верстапен, той е дори екстремно добър, коментира Марко. – Никога не съм се съмнявал във възможностите му още от деня, в който го видях за първи път и го в нашата програма за млади пилоти.

Радвам се, че сега всички могат да видят какво може и следващата година очаквам да разкрие пълния си потенциал. Да, не е тайна, че от Ферари вече проявиха интерес към Даниел Рикардо. Ще видим как ще се развият нещата и когато дойде време ще обявим пилотите в Ред Бул за 2017 г.”