Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко не очаква Ред Бул да доминира през 2023 г. както през...

Марко не очаква Ред Бул да доминира през 2023 г. както през сезон 2022

992
0
Хелмут Марко, Макс Верстапен
Хелмут Марко и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко не очаква Ред Бул да доминира през сезон 2023 така, както го стори през 2022 г. Миналата година тимът от Милтън Кийнс спечели 17 от 22 надпревари (15 за Макс Верстапен и 2 за Серхио Перес). Съветникът на отбора отново сподели също така, че смята Мерцедес за най-силния съперник на Ред Бул. Той обаче отбеляза и подобрената издръжливост на задвижващата система на Ферари, очаквайки съответно и повишена мощност за Скудерията.

„Искаме да защитим и двете титли, но не очаквам сезонът ни да е толкова доминиращ, колкото бе представянето през 2022 г.“, коментира Марко

„Ако разгледате структурите на отборите, характерите на пилотите, качествата им, то Мерцедес е най-силният ни съперник. Те са доказвали в миналото и колко са добри в стратегическо отношение. Ръсел става все по-силен и е добре, че Хамилтън му взима точки. Във Ферари обаче са разрешили проблемите си с издръжливостта и имат сега повече мощност“, продължи австриецът.

„Ние нямахме възможност за експерименти. Но пък през миналия сезон разполагахме с най-добрата кола. Така че ако новият болид, който бе завършен навреме, заработи като хората, то безпокойството леко ще поуталожи. Нямаме голямо предимство по отношение на двигателя. Правилата вече направиха година. Може да се предположи, че колоната ще се сгъсти. Измененията в регламента не са особено големи. Основно се отнасят за пода и няколко други дребни неща. Но не съм инженер. Има подобрение в представянето на задвижващата система. Ще можем да я използваме без притеснения за издръжливостта“, каза още Марко.

Ред Бул започва днес предсезонния F1 тест в Бахрейн заедно с останалите Гран при отбори. Тимът така и не показа RB19

Направено бе представяне на сезона в Ню Йорк. То бе посветено основно на новото сътрудничество с Форд, което е във връзка с производството на задвижващи системи от 2026 г. нататък. Показано бе единствено оцветяването на новата кола.

Ред Бул проведе шейкдаун на RB19 на 10 февруари, но той за разлика от тези на други екипи бе закрит. Така че реално новата кола на тима от Милтън Кийнс ще се появи на бял свят за първи път днес – директно на пистата Сахир.