Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Не разбирам решението на Рикиардо

Марко: Не разбирам решението на Рикиардо

82
0
Даниел Рикиардо,Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че не разбира решението на Даниел Рикиардо да напусне тима и да премине в Рено от следващия сезон. Очакваше се австралиецът да подпише нов договор с „биковете“ преди лятната пауза, но той предприе изненадващ ход и отиде във френския тим.

Според спортният директор Кристиан Хорнер в тима са били изпълнили всички изисквания на Даниел. Затова той предполага, че Рикиардо може да е решил да напусне, страхувайки се да не бъде пилот номер 2 в тима, а №1 да бъде Макс Верстапен.

„Не разбирам решението му, каза Марко пред австрийската телевизия Servus TV. – Беше много странна ситуация. Преговорите бяха трудни, но в сряда преди Гран при на Австрия ние говорихме 2 часа и стигнахме до споразумение. По време на уикенда отново разговаряхме и водихме преговори.

В Унгария Даниел каза на мен и Дитрих Матешиц, че той е доволен от всичко и ще подпише договора по време на теста след Гран при на Унгария във вторник. Но той не го направи. И в четвъртък ми се обади и каза, че отива в Рено. Мога само да предполагам, че може би той не вярва в проекта с Хонда, или че Рено са му предложили много пари.“

Според Марко ще бъде трудно за Рикиардо да празнува победи и да прави традиционното си пиене на шампанско от обувката в близо бъдеще. Австриецът каза още, че до Гран при на Италия тимът ще разгледа възможностите за това кои пилоти могат да карат за Торо Росо догодина и след това ще вземе решение. В екипа ще има поне 1 свободно място след преминаването на Гасли в големия отбор.

„Пиер е във втората си година в F1 и съответно му липсва опит, заяви относно Гасли Марко. – Но неговата чиста скорост, особено в квалификациите, е много близка до тази на Макс. Това е една от неговите силни страни. Очакваме той да бъде подходящ заместник на Рикиардо.“