Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Няма да намаляваме заплатата на Перес. Някой си го измисли просто...

Марко: Няма да намаляваме заплатата на Перес. Някой си го измисли просто така

1227
0
Серхио Перес, Хелмут Марко
Серхио Перес и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко категорично отрече появилата се през последните дни информация, че Серхио Перес има клауза в договора си, позволяваща на определен етап от сезона заплащането му да бъде намалено. Нидерландският „Де Телеграаф“ твърди, че ако до лятната ваканция във Формула 1 разликата в актива на мексиканския пилот и съотборника му Макс Верстапен е 125 или повече точки, то Ред Бул има правото да му редуцира заплатата. След първата половина от състезателната 2023 г. Верстапен е с точно 125 точки пред съекипника си в генералното класиране. Марко обаче каза, че Перес няма подобна клауза в контракта си.

„Не знам откъде се появи това. Някой си го измисли просто така. Договорите са стриктно формулирани. Няма да има никакви намаления на заплатата“, заяви Марко

Перес беше в известна криза, но в последните две състезания нещата се оправиха. Просто Верстапен е непобедим в момента. Нито Перес може да го победи, нито който и да е друг пилот. Нямаме причина да мислим за някакви мерки, които да окажат влияние върху Перес. Той си има договор за 2024 г.“, допълни 80-годишният съветник на Ред Бул в F1.

Перес е единственият друг пилот освен Верстапен, спечелил победа през сезон 2023 в F1. Той спечели надпреварите в Саудитска Арабия и Азербайджан. Останалите 10 от проведените досега стартове бяха взети от съотборника му.

След Гран при на Белгия Марко изрази задоволство от промяната във формата на Перес през последните състезания преди лятната пауза

„Втори е, зад Макс и това може да се смята за победа за него. Перес е втори в генералното класиране. Повече не е възможно да постигне. В момента изпълнява задачите си. Перес се събуди от мечтите си за световна титла. Може би това ще му помогне да се фокусира върху това да постига възможно най-добро представяне“, каза Марко.

Връщането на Даниел Рикиардо като титуляр в Алфа Таури даде повод за слухове по повод бъдещето на Перес в Ред Бул. Засега и Кристиан Хорнер твърди, че в Милтън Кийнс нямат намерение да сменят мексиканския състезател.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)