Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Няма да обявим пилота си за 2014 г. на Спа

Марко: Няма да обявим пилота си за 2014 г. на Спа

45
0
Хелмут Марко

Ред Бул няма да обяви кой ще кара втория болид на тима през 2014 г. по време на Гран при на Белгия, каза съветникът на отбора Хелмут Марко.

Преди няколко дни излезе информация в немската преса, че Ред Бул ще обявят Даниел Рикиардо за заместник на Марк Уебър през следващия сезон по време на уикенда на състезанието на Спа тази седмица. Австриецът обаче опроверга твърденията.

Ще обявим решението си, когато му дойде времето, а това определено няма да е на Спа – каза Марко, цитиран от немската новинарска агенция SID.

За основен фаворит за съотборник на Себастиан Фетел догодина бе смятан и Кими Райконен, но в понеделник неговият мениджър Стив Робъртсън отхвърли възможността финландецът да се присъедини към тима, казвайки че преговорите са били неуспешни. Той обаче допълни, че имат повече от една опция за догодина и на въпрос дали е вероятно Кими да се върне във Ферари Робъртсън отговори:

Докато те (Ферари) не потвърдят пилотите си, моята работа е да говоря с всички отбори и да видя какви възможности има. 

Очаква се решението на Ред Бул да стане ясно не по-късно от началото на септември, когато е състезанието на Монца, както каза шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер в Унгария.