Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Нямам проблем с името Шумахер. Ралф се е объркал. Нашата програма...

Марко: Нямам проблем с името Шумахер. Ралф се е объркал. Нашата програма е базирана на представяне, не на маркетинг

2224
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Хелмут Марко заяви, че няма никакъв проблем с името Шумахер във връзка с коментар на Ралф Шумахер по негов адрес. Наскоро бившият F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор каза, че Франц Тост от Алфа Таури е искал да вземе племенника му Мик Шумахер за пилот в отбора от Фаенца. Трансферът обаче бил блокиран от Марко поради лични причини.

„Изглежда, че доктор Марко има проблем с името Шумахер. Като че ли не харесва нещо у Мик, въпреки че лично аз имам добри взаимоотношения с него“, коментира Ралф Шумахер.

По време на уикенда за Гран при на Монако Хелмут Марко бе категоричен, че няма такова нещо.

„Нямам никакъв проблем с името Шумахер. За мен Михаел Шумахер е най-великият пилот, а с Ралф разговарям редовно. Той просто се е объркал. Нашата F1 програма е базирана на представяне, не на маркетинг“, заяви 80-годишният Марко

Името на Мик Шумахер се споменаваше през последните седмици във връзка с място в отбора на Уилямс. Твърди се, че Тото Волф от Мерцедес упорито търси място за 24-годишния Мик, който понастоящем е резервен пилот на тима от Бракли. През последните дни обаче точно Волф определи шансовете за връщане на състезателя на грида като „неблагоприятни“.

„Ситуацията е трудна, защото всички кокпити са заети. Особено за сезон 2024 нещата изглеждат неблагоприятни. Някои врати ще се отворят наново за 2025-та. Ще трябва да почакаме и да видим как ще се развива темпото в Уилямс, но наистина не е лесно. Освен това трябва да внимаваме, защото ако подкрепата ни за Мик е твърде голяма, то определени хора ще правят нещата още по-сложни за него“, коментира Волф.

Досега предположенията бяха, че Мик Шумахер евентуално може да замести Логан Сарджънт в Уилямс

Причината за подобна връзка е, че начело на отбора от Гроув вече е Джеймс Ваулс. Той дълги години бе шеф на стратегическия отдел на Мерцедес в F1. Същевременно наблюдатели бяха убедени, че при нарасналия в Съединените щати интерес към Формула 1 няма начин Уилямс да се раздели с единствения американски пилот на грида. Проблемът за Мик Шумахер е, че колкото по-дълго е встрани от погледа на екипите в Гран при, толкова по-малки са шансовете да се върне на стартовата решетка като титуляр.