Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко обясни защо в Ред Бул сменят Гасли с Албон

Марко обясни защо в Ред Бул сменят Гасли с Албон

3351
0
Пиер Гасли и Хелмут Марко
Пиер Гасли и Хелмут Марко, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че в екипа е трябвало да реагират и да дадат шанс на Алекс Албон да бъде титуляр след слабото представяне на Пиер Гасли от началото на сезона.

В понеделник „биковете“ обявиха, че от Гран при на Белгия титуляр в големия отбор на Матешиц ще бъде Албон. Той ще е съотборник на Макс Верстапен. А Гасли ще заеме мястото на британеца от тайландски произход в Торо Росо.

„Гасли има проблеми, когато е в трафик. Той губи позиции и не може да изпреварва“, каза Марко пред немския Auto Bild. „Затова трябваше да реагираме и да дадем шанс на Албон до края на този сезон. Пиер заема неговото място в Торо Росо.“

Марко заяви още, че в тима са изградили тазгодишната кола с по-малко притискане, тъй като не са очаквали от Хонда да направят толкова силен двигател.

„От Хонда ни предоставиха много повече мощност, което означаваше, че можем да използваме много повече притискаща сила“, обясни австриецът. „Сега се опитваме да компенсираме недостига на притискане. В последните няколко състезания показахме, че знаем как да предприемем правилните стъпки.“