Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: От моя гледна точка Перес се нуждае от промяна на климата...

Марко: От моя гледна точка Перес се нуждае от промяна на климата и отбора

2765
0
Хелмут Марко, Серхио Перес
Хелмут Марко и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко на практика обяви, че Серхио Перес трябва да си търси нов отбор. 80-годишният съветник на Ред Бул в F1 разговаря с различни медии след уикенда в Катар, където Макс Верстапен спечели третата си световна титла.

„Повтарям се, но ще кажа, че Перес има договор и ние искаме да го изпълним. Правим всичко възможно, за да си върне формата. Просто нямаме никаква алтернатива. Иначе той би имал проблем“, каза Марко.

„В момента виждам само един човек, който може да поддържа темпото на Макс – Фернандо Алонсо. Макс да помага на Перес? Не. Няма да му помага“, допълни австриецът.

Марко каза това пред една австрийска медия, а пред следващата изявлението му придоби значително по-различен характер.

„Имаме много добри взаимоотношения. Той ми оказва огромна подкрепа, както прави и Макс. Не забравяйте, че аз доведох Перес в отбора. Но това просто е съдба, когато си съотборник на Верстапен. Същото се случи с [Пиер] Гасли.“

„От моя гледна точка Перес се нуждае от промяна на климата и отбора. Да видим как ще минат следващите две надпревари. Но и той, и отборът са наясно, че е в криза“, коментира Марко

„Страхът, че ще загубим второто място в първенството, е напълно реален. Ако не беше катастрофирал в Катар, [Люис] Хамилтън щеше да запише отново 10-15 точки. Чеко просто трябва да си върши възможно най-добре работата, без да гледа към Верстапен. Опитваме се да му помогнем в това. От отбора не го критикуваме, само го подкрепяме. Може да проработи“, допълни той.

Марко каза също така, че в предстоящите стартове в Остин и Мексико Перес ще е посрещан като национален герой от публиката на пистите.

„Това няма да направи нещата по-леки за него. На всичкото отгоре в САЩ има и спринт – точно каквото не му трябва в момента. Всичко ще стане още по-сложно, защото винаги му е необходимо време, докато стигне определена скорост“, обясни Марко.

Нико Розберг вече коментира, че в Ред Бул щяха да сменят мексиканския пилот, но според него нямат достатъчно добра алтернатива. Ралф Шумахер е на мнение, че всъщност имат и размяната ще се случи за началото на следващия сезон.

„Твърдо убеден съм, че Ред Бул ще смени Перес за догодина с Даниел Рикиардо, ако това продължава. За съжаление мисля, че точно така ще стане“, заяви Ралф Шумахер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)