Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отказва да коментира обвиненията срещу Хорнер

Марко отказва да коментира обвиненията срещу Хорнер

1916
0
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко реагира на разследването срещу Кристиан Хорнер. Австриецът не пожела да коментира последните събития в отбора от Милтън Кийнс. Марко бе категоричен, че ще говори по тази тема едва след приключването на процеса.

Хорнер е разследван от компанията майка на австрийския концерн. Според различни източници, 50-годишният британец е имал непристойно поведение преди няколко дни. Разбира се, това доведе множество предположения за какво би могло да става дума. В немския таблоид „Билд“ бе публикуван слух, че Хорнер изпращал свои неприлични снимки на колежка. В онлайн пространството имаше още по-тежки предположения, свързани отново със служителка на Ред Бул Рейсинг. Според друг източник ставало дума за „агресивен стил на управление“.

Миналия петък Хорнер бе изслушан от външна правна комисия, наета от Ред Бул. Изслушването на британеца е продължило поне 8 часа. Говори се, че вече е известно името на служителката, отправила обвиненията срещу Хорнер. Други хора от екипа също са били разпитани, включително техническия шеф Ейдриън Нюи

Резултатът от разследването срещу Хорнер най-вероятно няма да бъде публикуван в най-скоро. Според предположенията, това ще се случи след началото на сезон 2024 в F1.

Случаят с Хорнер привлече огромно внимание не на последно място. 50-годишният британец е един от най-влиятелните шефове на отбори в F1. Хорнер ръководи Ред Бул Рейсинг от самото му създаване през 2005 г. Следователно всички успехи на екипа са постигнати под негово ръководство. За това време той изгради сериозна мрежа от познанства и приятелства в падока на F1, както и извън него.

Наскоро стана ясно, че бившият шеф на F1 Бърни Екълстоун е разговарял с Хорнер и му е дал няколко съвета. Същевременно Либърти Медия и Стефано Доменикали също следят отблизо случващото се с Хорнер.

От самия отбор на Ред Бул така и не коментират разследването на своя ръководител. В същото време Хелмут Марко също реагира на разследването срещу Хорнер. Австриецът на практика не е служител на отбора, а на самата компания Ред Бул. Марко обаче беше доста лаконичен и отказа да изкаже мнението си по тази тема.

„Не мога да ви кажа това и не мога да кажа нищо друго по въпроса. Няма да чуете нищо от мен, докато тече разследването или докато няма резултат. Това е процес, който продължава и в момента. Надявам се, че бързо ще успеем да овладеем размириците“, каза Марко.

Хорнер продължава да води тима на Ред Бул и да изпълнява задълженията си. Най-вероятно той ще присъства на представянето на RB20, което ще се състои по-късно днес.