Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отново недоволен от действията на ФИА

Марко отново недоволен от действията на ФИА

50
0
Хелмут Марко

Хелмут Марко никога не е крил чувствата си към световната автомобилна федерация (ФИА) и последните промени в техническите правила, направени заради екипа на Ред Бул, са последния повод за австриеца да изрази мнението си.

След като обвини организацията, че прилага двоен стандарт при налагането на наказания, сега той заяви, че колите на тима са били легални и преди изясняването на текстовете.

На Хокенхайм ни пуснаха в състезанието не защото сме фалшифицирали доказателства, а защото автомобилите отговаряха на правилата. Няма как да наричаш черното бяло. Никъде в текстовете не се казва, че не можем да използваме правилата в наша полза – заяви консултантът на тима пред телевизия Сервус.

Марко критикува също така поведението на противниковите на Ред Бул отбори, които си мълчали по време на срещата на техническата комисия в Лондон в понеделник.

Това се повтаря непрекъснато. Другите тимове можеха да засегнат професионално и обективно въпроса в понеделник, а не го направиха – каза той.

Последната техническа директива от ФИА принуждава Ред Бул да промени картите за управление на двигателите си преди кръга в Унгария този уикенд. Още на Хокенхайм бе проведено разследване, при това броени часове преди старта за Гран при на Германия. То бе инициирано от техническия делегат на федерацията Джо Бауер. В крайна сметка стюардите допуснаха двата RB8 до състезанието, но в решението си отбелязаха, че не са съгласни с всички доводи на отбора.

Изясняването на правилата и изискването за промяната бяха очаквани, но засега не е ясно как ще се отрази това на представянето на Ред Бул.