Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко подозира, че Алонсо сам разпространява слухове за себе си: Резултатите му...

Марко подозира, че Алонсо сам разпространява слухове за себе си: Резултатите му са лоши, а и няма да му е за първи път

2140
0
Серхио Перес, Фернандо Алонсо
Серхио Перес и Фернандо Алонсо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко заподозря Фернандо Алонсо, че сам разпространява слухове за себе си и евентуалното си присъединяване към Ред Бул заради недоброто представяне на Астън Мартин. Приказките се завъртяха в публичното пространство в дните между Гран при на Мексико до началото на уикенда в Бразилия. Това бе една от най-обсъжданите теми в навечерието на тренировките на пистата Интерлагос в Сао Пауло.

„Всичко това е пълна измислица. И Кристиан Хорнер, и аз многократно подчертавахме, че [Серхио] Перес ще кара за нас догодина. Независимо от резултатите си. Той има договор и ние ще го изпълним“, заяви Марко пред немския уебсайт f1-insider.net.

„Мога спокойно да си представя, че Алонсо сам си разпространява слуховете, защото резултатите му с Астън Мартин напоследък са крайно разочароващи след брилянтния старт на сезона за тях. Няма да е за първи път да използва медиите в родината си, за да създаде някакво настроение“, продължи Марко

„Ще повторя още веднъж, съвсем официално: ние сме съсредоточени изцяло върху спортните си цели. Ще сме заети до последното състезание в Абу Даби. Искаме да спечелим и останалите надпревари, както и Перес да стане втори в шампионата“, допълни 80-годишният съветник на Ред Бул в F1.

Самият Алонсо направо заплаши, че ще има последствия за разпространяващите слухове. Той каза, че приема това като поставяне под съмнение на неговата лоялност и това го дразни особено много.

„Аз не участвам в тази игра. Всички слухове идват от хора, които не са в тази стая. (Има предвид залата за пресконференции – б.р.) Те са тук само, за да се забавляват. А според мен изобщо не е смешно да си играят с подобни неща. Това е жалко и ще се погрижа да има последствия“, заяви Алонсо.

Слуховете се родиха след реплика на испанския журналист Алберт Фабрега в социалната мрежа X (Туитър). Той написа: „Не искам да повярвам на слуха, който ми казаха преди малко в падока“

Това предизвика истинска буря от догадки, въпреки че нямаше име нито на пилот, нито на отбор. Предположенията се базираха основно на националността на журналиста, както и на това с кого е близък в падока. Взаимоотношенията между представители на медиите и определени екипи и/или пилоти са добре известни във Формула 1. Знае се кой на кого подава информация и в повечето случаи кои са източниците на журналистите.

Фабрега написа в по-късен туит: „Мога само да ви кажа, че (слухът) няма нищо общо с размени на пилоти между отбори или оттегляния“. На този етап обаче това нямаше на практика никакъв ефект да успокои приказките.