Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко потвърди, че Перес иска 3-годишен договор, какъвто Ред Бул няма да...

Марко потвърди, че Перес иска 3-годишен договор, какъвто Ред Бул няма да му даде

3446
0
Хелмут Марко, Серхио Перес, Тото Волф
Хелмут Марко, Серхио Перес и Тото Волф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко разкри някои детайли отново разговорите със Серхио Перес. Австриецът потвърди, че 34-годишният пилот е поискал тригодишен договор. Но според съветника на Ред Бул, екипът няма как да изпълни тези искания на мексиканеца.

Перес има договор с Ред Бул до края на тази година. Мексиканецът призна, че иска да остане част от австрийския отбор още няколко години. Перес се надява да гарантира престоя си в Милтън Кийнс възможно най-скоро

От Ред Бул не бързат да обявяват кой ще си партнира с Макс Верстапен догодина. Екипът води разговори с няколко пилоти, включително и Перес. Най-логичната опция за Ред Бул е да продължи да разчита на мексиканеца. Но от друга страна, австрийците искат да предложат по-краткосрочен контракт на пилота. На свой ред Перес е поискал тригодишен договор с Ред Бул. Искането му обаче е било отхвърлено от Марко.

В момента Перес заема второто място във временното класиране. Мексиканецът записа 4 подиума от общо 5 старта и изостава с 25 точки от Верстапен. В момента Перес и неговият мениджърски екип продължават разговорите с тима от Милтън Кийнс за удължаване на договора с повече от една година.

Наскоро Марко коментира ситуацията с договора на Перес. 80-годишният австриец потвърди, че първоначалните искания на мексиканеца няма как да бъдат изпълнени.

„Все още не сме в състояние да финализираме всичко. Това няма нищо общо с регулациите, той знае, че трябва да се представи на ниво. Първо Чеко искаше тригодишен договор, но ще намерим решение на този въпрос“, сподели Марко.

Перес се надява бъдещето му ще бъде решено в рамките на един месец след състезанието в Сузука. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче заяви, че тимът няма да се съобразява толкова с мексиканеца

„Това е един от най-подходящите варианти за решение. Намираме се в ситуация, в която сме много доволни от двамата си пилоти. Все пак не трябва да вземаме решение преди по-късен етап от годината“, каза Хорнер.

„Макс има дългосрочен договор. Чеко е без такъв, но кара изключително добре досега през сезона. Той, разбира се, несъмнено би искал да направи изявление утре, но ние като отбор не бързаме особено.“

„Както казах, в този момент сме много доволни от състава, с който разполагаме. Затова няма непосредствено да бързаме да обявяваме пълния ни пилотски състав за 2025-та“, добави шефът на Ред Бул.

Говори се, че Ред Бул води преговори и с Карлос Сайнц. Испанецът е един от най-желаните свободни агенти. По време на уикенда в Китай Марко потвърди, че са водени разговори с трикратният победител в F1. Хорнер обаче контрира казаното от австриеца и заяви, че екипът иска да разчита на Перес.